5 basics voor je zomergarderobe

zomergarderobe

De zomer is mijn favoriete modeseizoen. Vrolijke kleuren, luchtige stoffen en losse fits, en alles ziet er gewoon wat mooier uit met een zomerse teint. Hoewel de zomer in de lage landen soms nogal wispelturig kan zijn (waarvan akte), zijn er toch enkele basics die niet in je zomergarderobe mogen ontbreken. Of het nou 35 graden is of met bakken uit de lucht komt vallen.

Ga voor een duurzame zomergarderobe

Ik ben nooit een fervent shopper geweest, maar ook ik val wel eens voor een trend. Tegenwoordig probeer ik me bij aanschaf van een nieuw kledingstuk altijd af te vragen: hoe vaak ga ik dit dragen? Kan ik het combineren met andere items uit mijn kast? Ook check ik altijd even de labels. Ga liefst altijd voor kleding natuurlijke materialen zoals katoen en linnen, de biologische variant. En kijk even of je het tweedehands kan vinden. Zeker deze natuurlijke materialen zijn van goede kwaliteit en gaan lang mee en kun je dus vaak prima in de kringloop vinden.

Kan je jouw maat of favoriete fit niet vinden? Ga dan voor merken die streven naar duurzame en eerlijke werkomstandigheden, zoals Armedangels, MUD Jeans of Mochi. Oh en nog een hele belangrijke: gaat een kledingstuk onverhoopt toch eens stuk? Repareer het dan! Tegenwoordig zijn we zo gewend alles te vervangen, dat we vergeten dat veel dingen gemakkelijk gemaakt kunnen worden. Vaak veel goedkoper en zo gaat je kledingstuk weer een hele tijd mee!

Lees ook: een capsule wardrobe samenstellen

Deze 5 basics mogen niet ontbreken

Ga voor basics van goede kwaliteit en met een tijdloos model, zodat ze lang meegaan.

01. Het t-shirt dat bij alles past

Met stip op 1 wat er niet mag ontbreken: een wit katoenen dames t-shirt. Ga voor een tijdloos wit exemplaar, gemaakt van biologisch katoen, dat je met vrijwel alles kunt combineren. Denk aan een high-waisted jeans, een kleurrijke midi-rok of zelfs over je favoriete badpak als cover-up voor een dagje strand. Investeer in kwaliteit en je zult jarenlang plezier hebben van dit t-shirt.

02. Een flowy zomerjurk

Ga voor een mooie, flowy jurk die je zo hup over je bikini gooit voor een stranddag, maar die je ook kunt ‘upgraden’ met een hak en mooie sieraden tot feestelijke jurk voor een diner. Zo’n veelzijdig kledingstuk scheelt weer ruimte in de koffer!

03. Een linnen blouse

Linnen is mijn favoriete stof voor de zomer, vooral wanneer het zo heet is dat de mussen van ‘t dak vallen. Ga voor een nette, maar iets oversized dames blouse zodat je ‘m zowel kunt dragen naar je werk (gecombineerd met een pantalon) of op het strand als tuniek over je bikini. Ben je gelijk beschermd tegen de zon.

04. Comfortabele, maar stijlvolle sandalen

Sandalen zijn de ultieme zomerschoen. Let erop dat ze comfortabel zitten zodat je er lang op kunt wandelen, maar hou het een beetje stijlvol. Birckenstock en Teva zijn tegenwoordig weer helemaal in én zitten super comfortabel.

05. Een tijdloze zonnebril

Een must voor de zomer: een zonnebril. Voorkomt niet alleen een heleboel kraaienpootjes (want: niet meer knijpen tegen de zon), het juiste exemplaar kan een simpele outfit af maken. Maak een afspraak bij een brillenwinkel en zorg dat je een bril aangemeten krijgt die goed past bij de vorm van je gezicht. Laat alle gekke kleurtjes en vormen links liggen en ga voor een exemplaar dat je over 10 jaar nog zou dragen.

Beeld: Kaboompics / Dit artikel bevat betaalde links

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Geef een reactie