Zomerdagboekje: een herfstige zomer

1  september… de zomervakantie zit er nu écht op. Al is de zomer voor mijn gevoel al een hele poos geleden. Ik had een beetje een dipje van het regenachtige weer, en daarom besloot ik een korte blogpauze te nemen. Met als resultaat een dubbeldik zomerdagboekje van de maanden juli en augustus.

Nog even terug naar begin juli, toen we nog heerlijke zonnige en warme dagen waren en we elke avond wel een etentje in onze tuin gepland hadden. Ik heb er intens van genoten, maar het duurde helaas wel wat kort…

M’n vriend en ik werden verliefd op deze prachtige wandplanken van Studio Henk, maar ze zijn zo prijzig! Zou wel enorm mooi in ons huis staan.

M’n moeder kwam weer eens een dagje op bezoek en samen gingen we heel wat musea af. Mijn museumpas verloopt bijna, maar ik ga ‘m zeker verlengen!

Freek jatte weer eens een knuffeltje van de achterburen en hier heeft ie de hele zomer meer rondgewandeld alsof het z’n baby was. Zo schattig.

Op ongeveer de laatste mooie dag van juli gingen wij net als vorig jaar een dagje zeilen met vrienden op het Veerse meer. Ik kan daar overigens niks van hoor, ik zit er voor de gezelligheid bij haha.

Het weer begon wat om te slaan, maar dat betekende ook: eindelijk surfen in de Noordzee! Kon ik eindelijk m’n nieuwe surfboard uitproberen.

Ik maakte er een kort filmpje over!

En na de surf at ik iets waar ik al weken zin in had: softijs met spikkels. Dit heb je dus niet in België? Je kunt wel een softijsje kopen bij de McDonald’s, en bij sommige Italiaanse ijssalons hebben ze discodip, maar de combinatie van softijs en discodip (waar ik specifiek zin in had haha) kan je hier niet vinden. En dat terwijl je dit in Nederland bij elke simpele cafetaria vindt. We waren surfen in Hoek van Holland dus ik had geluk!

De rest van de maand juli was vrij regenachtig, en heb ik me vooral op m’n werk gestort. Daar was het in tegenstelling tot normaal in de zomerperiode juist best druk. Als er dan wel eens een zonnige middag was, gingen m’n vriend en ik snel de stad in. Hier bij koffiebar Andy met heerlijke nitro tonics ;-)

En op regenachtige dagen bakte ik een cake, las ik boeken en begon ik met een nieuwe hobby: paint by numbers. Daarover later meer haha.

Er opende een nieuw Marokkaans restaurantje bij ons in de buurt. Geen hip Instagramplekje, maar echt authentiek Marokkaans eten zoals ik ken uit Marokko. Gelukkig ga ik over minder dan 2 maanden weer op surftrip met een groep meiden, daar kijk ik nu extra naar uit! Dit was een leuk voorproefje.

Aan het einde van de maand deelde ik een werkdag op Instagram: ik moest die dag aanwezig zijn op een festival georganiseerd door een klant, en ik deed een beetje verslag van mijn werk. Ik werk als impact PR-advisor, maar dat klinkt natuurlijk vrij abstract. Was leuk om een kijkje in mijn werkdag te geven.

Zo was mijn taak o.a. het begeleiden van influencer Marije, die deze leuke reel maakte nav het festival.


En het laatste weekend van juli kwamen mijn broer samen met mijn neefje en nichtje bij ons logeren. Zo gezellig! We moesten een beetje schipperen tussen de regenbuien door, maar uiteindelijk hebben we een stuk of 8 speeltuinen (Antwerpen zit er vol mee, zo leuk!) bezocht en zijn we naar de dierentuin geweest.

Maar na een lang weekend 2 kids over de vloer te hebben gehad kon je ons opvegen haha. Zelfs Freek was er moe van. Dus op zondag deden we een dutje op de bank.

Tja augustus… het regende zoveel dat we op gegeven moment de kussens van de loungeset in de tuin niet meer naar buiten haalden. Wat voor Freek een mooie uitzichttoren vormde.

Al hebben we ook ‘geluk’ gehad met het weer. Zo gingen we een weekend met mijn schoonouders naar de Veluwe en was er een heel weekend regen voorspeld. Uiteindelijk zijn we ook wel een keer volledig natgeregend haha, maar daarvoor hebben we heerlijk in het zonnetje kunnen fietsen.

We gingen uiteraard naar het Kröller-Muller museum en daar was ik nog nooit geweest! Ik vond het geweldig: prachtige locatie en het museum heeft een geweldige collectie van Van Gogh en andere impressionisten – mijn favoriete kunststroom. En de beeldentuin eromheen is natuurlijk ook prachtig.

De volgende dag bezochten we Paleis Het Loo, ook zoiets waar ik nog nooit geweest was maar wat ik (als kastelenliefhebber) geweldig vond! Die tuinen, wauw – het wordt niet voor niets het Versailles van Nederland genoemd, en terecht.

Halverwege augustus wist ik echt van gekkigheid niet meer wat ik met mezelf aan moest. Ik werd half depressief van de grijze regenachtige dagen, elke dag maar weer. Inmiddels was ik dus gestart aan paint by numbers, een hele chille hobby. Je hoeft er niet echt bij na te denken, maar het is leuker dan gewoon een kleurplaat inkleuren. Terwijl ik dit doe luister ik podcasts, echt heel fijn om even niet met m’n telefoon bezig te zijn.

Gelukkig gingen we half augustus ook op vakantie! We hadden een camper gehuurd en reden richting Frankrijk voor surf, verse baguettes en kaas en uiteraard het zonnetje! Dit was zoooo leuk. We zijn uiteindelijk maar een week weggeweest maar zijn zo opgeladen! Kan het 100% aanraden.

Een kijkje in onze camper, deze indeling was perfect. Op Instagram vind je in een highlight op mijn profiel een uitgebreider verslag van onze vakantie.


Aan het einde van onze trip maakten we een stop in de Loire-streek, om het kasteel van Blois te bezoeken. Dit was zo leuk, want er was een interactieve rondleiding met tablet waarmee je een kijkje kreeg in het kasteel in volle glorie. Leuk nieuwtje trouwens, ik ben een Instagramaccount gestart om alle kastelen die ik bezoek te verzamelen: @kasteelfluencer. Ik ben hier nu content van een paar jaar geleden op aan het reposten, maar zal in de toekomst ook nieuwe kastelen toevoegen. Mocht je net als ik liefhebber zijn van kastelen, volg ‘m dan zeker!

Het laatste nachtje sliepen we midden tussen de champagnevelden, wat echt prachtig wakker worden was. Uiteraard werd er champagne geproefd.

Er werd gepicknickt met zicht op de wijnvelden en toen kwam mijn Opinel met kurkentrekker goed van pas. Ik was vorig jaar op vakantie in de Savoie en ben toen zelfs bij het Opinelmuseum gestopt. Maar stiekem kocht ik deze pas begin deze zomer, in Parijs. Echt een handige picknick-tool en dit mes snijdt super goed. Handige gadget of leuk cadeau voor picknick & wijnliefhebbers ;-)

Maarrr uiteindelijk was het ook heel fijn om weer bij Freekie te zijn. Onze baby. Ik kreeg op Instagram wat vragen over onze campertrip. Mocht er interesse zijn, dan kan ik wel een kort blogje maken met onze reisroute, enkele tips & tricks en m’n favoriete campermaaltjes?

Nog zo’n schatje: de kitten van de overburen waar we een dagje op moesten passen. Deze was zo lief en knuffelig, en mega fluffy.

De rest van augustus ging z’n gangetje. We ontbeten uitgebreid met versgebakken croissants. Ik had een boeketje gemaakt met bloemen uit eigen tuin, m’n vriend heeft er zoiets moois van gemaakt!

Ik begon aan een nieuwe Paint By Numbers, deze is wat simpeler en hier zit het canvas al tussen 2 houten latjes zodat je ‘m direct kan ophangen als poster. Deze is van Hema trouwens.

En we gingen een dagje op visite bij m’n andere broer, waar we naast een wandeling ook vooral met duplo en lego speelden.

Waardoor ik – toen ik op maandag in Utrecht was en voorbij de Lego store wandelde – het niet kon laten een setje voor mezelf te kopen. Haha, dit is zo leuk?? Net als bij het paint by numbers heerlijk om gewoon stappen te volgen, maar dan wel een mooi resultaat te hebben. Het is trouwens deze set, waarmee je dus 3 verschillende bouwsels kunt maken. Echt onwijs leuk. Lekker blijven spelen, ook als volwassene ;-)

Ik pikte een jasje van m’n vriend, want ik heb geen tussenjas. Terwijl het in Nederland en België juist 75% van de tijd ‘tussenjas-weer’ is. Vond dat ie me verrassend goed stond, haha.

En ik ging weer naar de kapper! Ik wil m’n haar voorlopig lang laten. Het is even wennen want de afgelopen 10 jaar knipte ik het altijd tot een lange bob, maar nu vind ik het lange wel weer leuk.

En gisteren was ik voor m’n werk weer een dagje in Amsterdam, waarna ik ‘s avonds met een vriend wat ging eten en een wandeling langs de grachten maakte. Amsterdam is zooo mooi. Goed idee om er dit najaar nog eens een dagje naartoe te gaan met m’n vriend.

Zo, en dat was mijn zomer! Voelde soms meer als herfst, door de regen en alle binnenactiviteiten die we hebben gedaan. Al heb ik nu gek genoeg ook wel zin in een cozy herfst. En ik heb natuurlijk nog het geluk dat ik een surftrip in het zonnige Marokko in het vooruitzicht heb staan. Ik ben heel benieuwd: hoe was jullie zomer? Ik zit in ieder geval weer lekker in een flow en binnenkort kunnen jullie weer nieuwe blogjes van mij verwachten!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 7 reacties

 1. Heidi

  Wat leuke uitstapjes heb je gemaakt. De zoo van Antwerpen blijft een super mooie kleine dierenpark. Het paleis Het Loo is super mooi, we zijn er ook al eens heen geweest. Maar wat fijn dat je ook heel goed gegeten en gedronken hebt. Zag er super heerlijk uit.

 2. Benthe

  He balen dat het weer niet mee zat en het een negatieve neerslag op je had! Ik ben twee weken naar Schotland geweest voor vakantie (en een week congres) en was daardoor al zo ingesteld op ‘deze zomer geen mooi weer’ dat het me reuze mee viel. De indian summer dagen die we nu nog hebben zijn bonus! Ik denk dat ik vanavond even naar het strand fiets (ik woon in Den Haag) en dan nog even lekker de zee in duik. Fijne week!

  1. oooh wat zou ik graag dichtbij de zee willen wonen! Lijkt me HEERLIJK! Geniet ervan. En yes, ondanks dat dit wel weer een beetje TE warm is haha, geniet ik met volle teugen.

 3. Irene

  Je haar is mooi, zo lang. Ik ben m’n haar ook weer eens aan het laten groeien en als het lang is zal ik het wel weer kort laten knippen, haha.
  Heb al vaak naar paint by numbers gekeken, maar nog nooit gekocht. Ik ben nu wel veel aan het verven met de kleine en vind het echt leuk dus misschien moet ik het toch ook maar eens een kans geven :)

Geef een reactie