Dagboekje november: COVID finally got me

Yup. Ik dacht nog een of andere super human te zijn omdat ik na zoveel COVIDscares nog nooit ziek was geworden (ik raakte zelfs niet besmet toen m’n vriend het had!). Maar afgelopen week, november 2023 – bijna 4 jaar naar de allereerste COVID-infectie was het dan toch raak. Gelukkig gebeurden er ook nog leuke dingen in november, daarover meer in dit dagboekje.

November startte heel goed: 1 november is een feestdag in België en dus een vrije dag. Hij zit nog niet zo in m’n systeem, dus ik kwam hier pas vrij laat achter. Hierdoor voelde deze vrije dag echt als een cadeautje. Samen met m’n vriend trok ik erop uit; we wandelden door de stad, haalden een koffietje en besloten naar de bioscoop te gaan om de nieuwe Scorsese te zien.

Bij de bioscoop aangekomen bleek in de naastgelegen leegstaande ruimte een arcade hal geopend. We twijfelden geen seconde en gingen helemaal los haha. Echt heel goed voor onze inner child, dit was zo leuk!! We zijn afgelopen maand nog 2 x terug geweest, vaak gewoon een kwartiertje vlak voordat we naar de film gaan.

Ook kochten we afgelopen maand een nieuwe bank! We wisten al dat we een nieuwe bank wilden. Niet alleen hadden we een heel erg cliché grijze millennial hoekbank, omdat ons nieuwe huis een vrij smalle woonkamer heeft paste de chaise-longue er niet zo goed bij. We wilden dus een wat meer langwerpige bank, met een losse poef.

Onze vorige bank was van de Sofacompany en daar waren we erg tevreden over. Op een luie avond besloten we daarom eens op de website te kijken, waar we een mooie bank zagen. Er zit een showroom in Antwerpen, dus de volgende dag gingen we gelijk even langs. De bank die we op het oog hadden vonden we in het echt helemaal niet mooi haha, we we liepen wel tegen het model ‘Daphne’ aan (wat is dat voor een rare trend om meubels mensennamen te geven?).

Dit is precies wat we zochten: een wat meer ‘massieve’ bank, niet meer op pootjes, en modulair, zodat we een beetje kunnen spelen. We schuiven de poef ervoor als we willen chillen bij een film, en anders is het gewoon het verlengstuk van de bank. Zoals je ‘m hier ziet, is ook precies hoe we ‘m gekocht hebben.

M’n vriend wilde graag de kerstboom opzetten, maar ik vond het nog wat te vroeg. Om toch een gezellige sfeer te creëren, bakte ik deze pumpkin spice cake, echt een aanrader – ga ik zeker nog vaker bakken deze winter.

Freek z’n look-a-like kwam nog af en toe langs, maar iets minder vaak dan eind oktober waardoor we toch denken dat ‘ie gewoon een huisje heeft. Misschien maar beter ook ;-)

Ik ging ook weer een dagje naar Amsterdam om vanaf het kantoor van mijn werk daar te werken. Altijd leuk om mijn collega’s te zien. En een goed excuus om me nog eens fatsoenlijk aan te kleden ;-)

Het was extra leuk omdat Laura, sinds kort mijn helpende hand op freelance basis, mee was! Mocht je Laura nog niet kennen; ze is net als ik een influencer & PR-manager met een groen hart. Klik op haar naam om haar Instagrampagina te ontdekken.

Love de dagen op kantoor; die zijn super gezellig en veelzijdig. Hier zette ik onze trainees op de foto voor onze website.

Ik introduceerde mijn favoriete oer-hollandse snack bij Laura: een broodje kroket – maar dan veggie. Zooo lekker.

De volgende dag was ik niet helemaal lekker, haha. Half Amsterdam had de griep dus ik vreesde al dat ik iets had opgepikt. Ik was niet echt ziek, maar had zooo’n last van buik- en rugkrampen. Van die typische menstruatiepijn, terwijl dat verder niet aan de orde was. Heel gek en heel irritant.

Gelukkig komen aan alle nare dingen een eind, en voelde ik me op vrijdag weer beter. Ik ging lunchen met Eva en Cleo haakte spontaan aan. Dat kwam goed uit, want ik had mijn vriendenboek voor volwassenen (van Bonnie!) bij me. Konden ze die mooi allebei invullen. Vind het echt een aanrader trouwens, leuke tip ook voor de feestdagen!

Die avond kreeg ik een gekke schoonmaak kick, misschien als gevolg van de hele week slap op de bank liggen (maar het kan ook een ADHD hyperfixatie zijn haha). Ik stofzuigde het hele huis en ging er met de dweil achteraan. Ik zet dan gewoon mijn noise cancelling koptelefoon op met wat podcasts, en dan ga ik als een trein!

Freek maakte er ook mooi gebruik van haha (nee, dit is niet hoe we die voedertoren normaal gebruiken).

Goed, het tweede weekend van november kon ik m’n vriend écht niet meer tegenhouden en dus werd de kerstboom opgezet haha. We kochten vorig jaar een neppe boom via 2dehands.be, dus hij kan zo lang staan als we willen. Ik zie het als een goede remedie tegen de winterdip. Terwijl m’n vriend de boom optuigde, bakte ik weer iets lekkers.

Stroopwafel brownie! Dit recept volgt snel.

De volgende ochtend sliepen we heeel lang uit, maakten we zelf chocoladebroodjes en hadden we zo’n heerlijk luie dag. Echt hoe een zondag moet zijn.

Toch begon het weer te kriebelen, dus zette ik m’n koptelefoon weer op en dook ik m’n kast in. Met als resultaat: 2 zakken kleding voor de kringloop, een tas voor een kledingruil en in die doos zitten nog wat dingen die ik op Vinted wil zetten. Had echt al 3 jaar m’n kast niet meer opgeruimd, dus dit was zooo’n heerlijk gevoel. Hoewel ik echt jurken en truien van 10 jaar oud heb en die nog steeds graag draag, had ik ook veel oude kleding die echt versleten was of niet meer paste. Juist door minder kleding te hebben, hoef ik minder lang na te denken over wat ik aan moet trekken.

En ‘s avonds maakte ik m’n LEGO boeketje af. Nog steeds heel erg fan van deze nieuwe hobby haha.

Op maandag werd onze nieuwe bank geleverd. Dat was nog geen 10 dagen nadat we op de website hadden gekeken voor een nieuwe bank, haha. Zo snel! Echt heeeel blij mee. Onze oude bank kon meteen mee naar een vriendin die er nog even plezier van gaat hebben. Ik vind zowel dit model als de kleur zoveel beter staan in ons interieur. Al vallen die grote witte muren nu wel extra op haha, dus daar moeten we snel verandering in brengen.

Half november waren de press days in Antwerpen. Veel PR-bureaus openen dan hun deuren om de nieuwe collecties van hun merken te laten zien. Ik was uitgenodigd als blogger, maar vind het ook vanuit mijn perspectief als PR-manager interessant om te zien hoe andere bureaus zulke dagen aanpakken. Cleo en Laura gingen gezellig met me mee, en ik heb zoveel toffe nieuwe merken ontdekt. Die zul je ongetwijfeld nog wel voorbij zien komen!

Het was een week vol events, op donderdag nam ik Eva mee naar een feestje in de design lampenwinkel van ACE lighting. Het voelde een beetje alsof we een familiefeest crashten, maar de cocktails smaakten er niet minder om haha.

Op vrijdag ging ik weer langs bij vriendinnetje Caro, die 3 maanden geleden moeder is geworden. Zo gezellig om de hele dag bij te kletsen en te knuffelen met deze lieverd. Echt heel trots op hoe goed ze het allebei doen!

Vorig weekend regende het zo hard (al heb ik het gevoel alsof heel november een waterballet was). Dus besloten we naar de Ikea te gaan, waar ik deze lamp kocht. We haalden er meteen Philips Hue lampen bij (stond al op ons lijstje) en kiiiiijjjk hoe gezellig!! Echt heel erg fan!

Ik nam Eva weer mee naar een event, dit keer de opening van Winterbar Chapel. Bar Chapel was al m’n favoriete zomerbar, maar nu is er dus ook een super cozy winterbar versie – echt een must visit als je in Antwerpen bent!!

Het weekend was lekker lui: m’n vriend was ziek teruggekomen van een businesstrip, dus vertroetelde ik ‘m een beetje. Verder bouwde ik aan m’n LEGO kerstdorp haha. Dit is echt zoooo leuk om te doen.

Ook in de stad zijn ze al bezig met het opbouwen van de kerstmarkt. Vanaf 8 december gaat hij open en er schijnen dit jaar nieuwe dingen te zijn – ik ben heel benieuwd! Het is hoe dan ook altijd mega gezellig.

Op zondag had ik de hele familie (ooms en tantes en neefjes en nichtjes) van mijn moeder’s kant over de vloer, want ik organiseerde een familiereünie. We hebben best wel een grote familie, maar we zagen elkaar sowieso elk jaar met kerst omdat dat de verjaardag van mijn oma was. Toen zij in 2021 overleed, besloten we zelf wat te organiseren en dat is zo waardevol. Echt een hele gezellige dag gehad.

Helaaas werd ik maandag niet helemaal fit wakker en ja hoor: bam, COVID. Ik geloof dat je tegenwoordig niet echt meer hoeft te testen, en ik werk toch vooral vanuit huis dus isoleren doe ik toch al. Maar ik was zo benieuwd! Ik had dus nog nooit COVID gehad he? Mocht je ook in die bijzondere positie zitten: je mist er niks aan.

Al mag ik niet klagen: het voelt vooral als een hele zware verkoudheid. Ik snotter me suf en m’n stem is zo goed als weg, maar ik heb geen verhoging en voel me eigenlijk best goed. Ik heb de afgelopen dagen gewoon gewerkt, al heb ik wel een klantmeeting moeten cancelen omdat ik klonk alsof ik een heliumballon had leeggezogen (en m’n stem er sowieso mee ophoudt na 5 zinnen). Ik ben COVID meteen te lijf gegaan met neusspray, acetylcysteïne en andere middeltjes – she’s got nothing on me!! Het lijkt te werken, want elke dag gaat het weer een beetje beter.

Ik ben me er goed bewust van dat ik onwijs veel geluk heb. Ik heb zoveel verhalen gehoord van mensen die er goed ziek van zijn geworden (juist op dit moment heerst het echt weer) en er zelfs langdurig klachten aan overhouden. Thank god lijkt dat niet het geval.

Dan nog even een leuk nieuwtje: de hele maand december maak ik ‘advent stories’ op Instagram (naar idee van Merel!). Zie het als een soort adventskalender voor jullie, met elke dag nieuwe content. Zo komt het recept van de kerstbrownie voorbij, leuke win acties, inspiratie of korte dagvlogjes. Alles in kerstthema. Volg me dus zeker ook daar, als je dat niet al deed!

Oh, en vergeet niet het hartje in te kleuren als je deze blog leuk vond. Ik begrijp dat we niet allemaal meer zo de behoefte voelen om overal op te reageren, maar zo weet ik toch dat er nog genoeg mensen zijn die graag mijn dagboekjes lezen ;-)

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 12 reacties

 1. Benthe

  Heerlijk blogje hoor! Ik lees ze altijd met plezier. Beterschap!

 2. Wat een leuk overzicht, kom er helemaal in de kerstsfeer door, haha. Hoop dat je je snel beter voelt en er geen klachten aan overhoudt! :)

 3. Irene

  Fijn dagboekje om te lezen! Op die Covidbesmetting na dan, dat was balen. Mooie nieuwe zetel seg! Wat ga je doen met de muren? Leuk kleurtje? :D

 4. Marjoke

  Ik lees je blogs (en vooral je dagboekjes) nog steeds erg graag! En die Lego wintersets zijn zo ontzettend leuk! Ik ben zelf aan mijn 2e bezig, maar wil er graag nog eentje

 5. hemelsgroen

  Ah, same here, ik waande mij ook immuun. Maar ook bij mij gelukkig weinig klachten. En gewoon nog zin in stroopwafel brownie :)

 6. Lesley

  Oeh jullie nieuwe zetel is mooi! Ik heb nooit veel met LEGO gehad, maar ik moet zeggen dat je bouwsels me wel intrigeren haha!

 7. Sanne

  Hele leuk update! Hopelijk ben je inmiddels ook weer helemaal fit! En ik kijk heel erg uit naar het stroopwafel brownie recept!! :)

Geef een reactie