Dagboekje oktober: zeilen in België, op surftrip naar Marokko en klaar voor kerst!

Ik lag de afgelopen dagen met een virusje in bed, vandaar dat dit dagboekje wat later online verschijnt. Maar hier is ie dan, een heerlijk zonnige terugblik op de maand oktober!

Begin oktober scoorde ik een nieuwe ‘tussenjas’. Ik ben niet zo’n fashionista, dus koop zelden nieuwe kleding – laat staan jassen. Maar nu het frisser werd pikte ik telkens een jas van m’n vriend. Tijd voor een eigen jas ;-)

Gelukkig werden we begin oktober op heerlijk nazomer weer getrakteerd. De wekker ging vroeg, want we gingen een dagje zeilen ter ere van de verjaardag van mijn schoonvader. We hadden geen beter weer kunnen hebben.

Mijn schoonvader heeft in z’n jeugd veel gezeild en ook m’n vriend heeft toen hij jonger was veel zeillessen gegeven. Voor mij was het een eerste keer op een zeiljacht (en al helemaal op open zee!) maar ik vond het fantastisch. Echt heel tof om te doen (al weet ik niet of ik dit langer dan een dag zou volhouden haha).

M’n paint by numbers hobby is still going strong haha. Al is het wel belangrijk om het in de buurt te hebben liggen, zodat je er gemakkelijk mee kan verder werken. Ik heb het nu tijdelijk even opgeborgen en merk dat ik er minder snel naar grijp. Ik gebruik nu trouwens een nieuwe tactiek: in plaats van kleur voor kleur, werk ik deel per deel. Zo is de verf nog nat en kun je wat natuurlijkere overgangen maken tussen de kleuren – wat er iets mooier uitziet vind ik.

Het tweede weekend van oktober deden we iets heel bijzonders: we logeerden in de mooiste dierentuin van Europa. Ik ben geen mega fan van dierentuinen, maar Pairi Daiza heeft het wel ontzettend mooi aangepakt door hele werelddelen na te bootsen.

We sliepen in een ‘winter lodge’ in het gedeelte wat de natuur van Canada en Lapland moet nabootsen. We hadden een mega knus huisje met direct zicht op de ijsberen. We hadden echt even het gevoel in het buitenland te zijn, zo tof!

Het meest bijzondere hieraan is dat je ook na sluitingstijd in (een groot deel van) het park mag. Zo heb je alles voor jezelf, en zie je ineens dieren die zich overdag schuilhouden. We gingen samen met bevriend koppel, om de 30e verjaardag te vieren. Heel leuk om dit zo samen te doen!

Een laatste update van mijn paint by numbers voordat ik ‘m opborg in m’n knutselkamer.

Het was namelijk tijd om m’n koffers te pakken voor een nieuwe surftrip! Voor wie onder een steen heeft gelegen: sinds een jaar organiseer ik surftrips voor meiden in Marokko. Meer informatie vind je hier (en goed nieuws: je kunt NU nog de laatste plekjes boeken voor april!).

Voor het eerst ging ik met m’n eigen surfboard op trip! Was nog een hele onderneming, omdat het een best groot ding is. Gelukkig schoot iedereen me te hulp haha, zo lief!

‘s Avonds laat kwam ik aan in Marokko, wat inmiddels als mijn home away from home voelt. Trouwens, super leuk: voor iedereen die ook op surftrip wil naar Marokko, maar gewoon in z’n eentje of juist met parter/vrienden, mag ik 5% korting geven! Gewoon mijn naam noemen wanneer je boekt bij The Yogi Surfer!

Het was een korte nacht, maar het zonnetje maakt alles goed.

En smoothies. Hier betaal je nog €3.50 voor zo’n grote beker smoothie, dus ik leef hierop.

Eerste stop: bij de shaper, want mijn bord was niet heelhuids aangekomen in Marokko.. Dat is het risico van vliegen met je board, gelukkig was het iets kleins wat binnen een dag voor 4 tientjes gefixt kon worden. Eigenlijk was het een geluk bij een ongeluk, want de eerste paar keer surfen met m’n eigen surfboard was ik zoooo bang om ‘m te beschadigen. Nu dat al gebeurd was (en goed gefixt) was die angst ook meteen weg haha.

En surffffffff. Het was echt even wennen om weer op m’n eigen board te surfen (ik heb ‘m pas sinds juni en heb er toen alleen 1 x in Nederland en 1 x in Frankrijk op gesurfd), maar het voelde zooo goed. Ik blijf forever kook hoor, maar het voelt zooo goed.

Happy kiddo. Ik zorg altijd dat ik een paar dagen voor de surftrip aankom, om zo alvast zelf wat golven te pakken en los te komen van m’n drukke werk. Dan ben ik helemaal zen tegen de tijd dat de meiden arriveren.

Dit uitzicht!

Kijk hoe gezellig! Deze reis was extra bijzonder, omdat de helft al op een van de eerdere 3 trips was meegegaan. Ze vonden het zo leuk dat ze nog een keer wilden. Dat is het mooiste compliment dat je kan krijgen toch?

Voor mij de twee belangrijkste reden om op surftrip te gaan naar Marokko: het lekkere eten en elke dag perfecte mellow beginnersgolven!

Very happy met m’n nieuwe surfboardje haha. Ik heb een regel voor mezelf: ik poseer alleen met surfboarden waar ik daadwerkelijk op gesurfd heb haha. Dus nu kan ik eindeloos posen met m’n eigen board ;-)

Ik voel me altijd een soort trotse surfmama, er komen echt meiden die nog nooit een surfboard hebben aangeraakt en aan het eind van de week op eigen houtje ongebroken golven pakken. Overigens is dat niet de standaard hoor, ikzelf deed daar meer dan een week over haha.

Surf is my therapy. Je moet heel veel doorzettingsvermogen en geduld hebben om surfen vol te houden. Maar zo fijn om lekker in het water te liggen en je écht even af te sluiten van werk, problemen in de wereld of al je to do lijstjes.

Mjam. Smoothie bowls for days!

Het was weer zoooo leuk, echt een toffe groep meiden weer. Aan het eind van zo’n week ben ik fysiek op, maar mentaal in de zevende hemel en vol energie haha. Sowieso heel fijn om de zomer wat te verlengen, want bij thuiskomst belandden we meteen in de herfst.

Mocht je na deze foto’s denken: wacht, ik wil ook mee? Check dan surfeninmarokko.nl voor meer info en stuur een DM of mailtje naar info@surfeninmarokko.nl om je aan te melden. Maar wacht niet te lang, de eerstvolgende trip is al bijna helemaal volgeboekt…

Gelukkig zijn er ook altijd genoeg leuke dingen om voor terug te komen, zoals de dit 5 gangen vegan diner ter ere van de kick-off van Try Vegan. Dit was mega lekker!

Om een beetje terug in m’n ritme te komen bestelde ik wat Hello Fresh boxen. Deze vegetarische vol-au-vent en deze couscous met aubergine en feta waren favoriet. Echt heel lekker!

Dit is mijn geschokte gezicht toen mijn vriend me facetimede vanuit zijn werkkamer. Dit hier op beeld is namelijk niet onze rosse kater Freek…

…maar een fluffy vriendje uit de buurt! Sinds half oktober zien we die opeens vaker in onze tuin en komt hij af en toe eten. Hij ziet er niet onverzorgd uit, maar wel wat magertjes. We hebben al wat rondgevraagd of iemand z’n kat kwijt is, maar tot nu toe herkent niemand deze kat. Binnenkort maar eens een rondje maken en kijken of we een chipcheck kunnen doen. En anders is dit misschien, net als bij Freek, meant to be? ;-)

De laatste vrijdag van oktober ging ik met mijn collega’s naar de Dutch Design Week. Altijd tof om inspiratie op te doen.

We sloten af met The Longest Table Dinner bij Piet Hein Eek, wat zoooo leuk was. Kijk hoe lang deze tafel is!

Met live muziek OP tafel. Overigens eindigden we uiteindelijk zelf ook allemaal op die tafel. Was een mega gezellige avond!

Jongens, wat een regen!! Ik had geen goede regenjas (ook die pikte ik van m’n vriend) dus besloot daar verandering in te brengen. Deze is van America Today en ik ben er erg blij mee! Hij is van 100% gerecycled polyester gemaakt en is niet TE warm (dat vind ik vaak het probleem bij regenjassen). Hij is lekker lang zodat hij ook m’n benen bedekt en stijlvol. Nu vind ik het ietsie pietsie minder erg om door de regen naar buiten te gaan.

En om de winterdip te ontwijken ben ik maar voorzichtig in kerstmodus gegaan. M’n vriend kan ook niet wachten, dus ik denk dat we dit weekend al onze boom opzetten haha. Gezellig toch?

1 november is een vrije dag in België. Na 4 jaar zit dat nog steeds niet echt in mijn systeem, dus ik ontdekte dit pas heel laat. Voelde echt als een cadeautje. Dus gingen we de avond ervoor met vrienden wat drinken, wat eindigde met frieten om 2:00 op de grote markt. Zo leuk, moeten we vaker doen!

En dat was oktober. Time flies, zeker als je je dagboekje een halve maand te laat uploadt ;-) November vind ik vaak een wat saaiere maand, dus prima dat het lekker snel gaat. Ik spreek jullie volgende maand weer!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Wat een leuke maand vol leuke activiteiten! En wat doen jullie om al die katten aan te trekken naar jullie huis?! Wil ik ook, haha ;)

    1. Marlous

      Haha geen idee, al is mijn vriend wel een Cat Whisperer ;-)

Geef een reactie