Mijn favorieten van 2023

mijn favorieten van 2023

De laatste week van het jaar is het perfecte moment om terug te blikken. Ik ben dol op lijstjes, en daarom volgt hier een overzicht van enkele van mijn favorieten van 2023.

Leg je herinneringen vast

Herinneringen op Linnen vroeg mij naar mijn favoriete herinneringen van het afgelopen jaar. Sommige herinneringen zijn zo mooi, dat je ze graag nog even vasthoudt. Haal ze uit je hoofd en maak ze fysiek: bijvoorbeeld door een canvas foto voor aan de muur. Zoek je iets unieks voor je interieur? Ga dan voor een hexagon foto. De kerstvakantie is het perfecte moment om eens door al je favoriete momenten van afgelopen jaar te gaan. Vind je dat te veel werk? Neem dan als goede voornemen om volgend jaar elke maand 1 favoriet moment te selecteren, scheelt je op het einde van het jaar weer tijd!

Mijn favorieten van 2023

Afgelopen jaar was voor mij een jaar van transitie. 2022 was best wel een heftig jaar voor mij, 2023 voelde als een jaar waarin ik de rommel achter me opruimde en investeerde in mezelf. Geen slecht jaar, eerder als voorbereiding op een topjaar dat hopelijk gaat komen. Voordat we het nieuwe jaar induiken, hier nog een overzicht van enkelen favorieten van 2023.

Favoriete film: After Sun

Deze film zag ik helemaal aan het begin van het jaar en ondanks dat ik nog veel andere goede films zag kon geen enkele film deze overtreffen. Cinematografisch zat de film enorm goed in elkaar, maar het was ook gewoon een heel mooi verhaal waarin ik bepaalde herkenning vond. Echt een must-see!

Favoriete gadget: Sage espresso machine

espresso machine

Technisch gezien gaf ik deze espresso machine in 2022 als kerstcadeau aan mijn vriend, maar we zijn ‘m dit jaar pas echt gaan gebruiken. En ik kan niet meer zonder. Elke dag heerlijke koffies en m’n vriend die zich als heuse barista ontpopt. En stiekem staat het ook gewoon heel fancy in de keuken.

Favoriete vakantie

favoriete vakantie

Hoewel 2023 voor mij heel erg in het teken stond van hard werken, heb ik ook wat toffe vakanties gehad. Sowieso mijn surftrips naar Marokko, maar mijn favoriete vakantie was ons weekje met de camper. Je leest er meer over in mijn zomerdagboekje. Dit was zo gezellig en gaf echt het ultieme gevoel van vrijheid. Zeker voor herhaling vatbaar!

Favoriete citytrip

citytrip londen

Je leest er nog over in mijn dagboekje over december, maar ik kan alvast verklappen dat onze citytrip naar Londen begin deze maand onze favoriete citytrip van 2023 (misschien wel de favoriete citytrip ooit??) was. Om de een of andere reden stond Londen me niet aan, ik dacht dat de gigantische stad te groots zou zijn of zo. Boy I was wrong – ik heb zo genoten van die lieve en extreem vriendelijke Britten haha. En wat ik nog het meest te gek vond: het kostte slechts een 2 uur durend treinritje om midden in de stad aan te komen. Ik ben mega fan en ga volgend jaar zeker weer naar Londen!

Favoriete hobby

paint by numbers

Oef, dit is een lastige vraag voor iemand zoals ik die elke maand een nieuwe hobby heeft. Zo ontdekte ik paint by numbers, raakte ik obsessed met LEGO en pakte ik in de zomer het surfskaten weer op. Maar van al deze nieuwe hobby’s vind ik het schilderen op nummer toch het leukst. Het is rustgevend, het zorgt ervoor dat ik m’n verstand helemaal op 0 kan zetten (je hoeft niet na te denken, je moet gewoon de nummertjes volgen) en het zorgt er ook voor dat ik eventjes helemaal niet op mijn telefoon zit. Ik kan het echt iedereen aanraden.

Favoriete podcast

podcast

Dat brengt me gelijk op het volgende punt: ik heb dit jaar eindelijk de podcasts ontdekt. Meestal heb ik het geduld er niet voor om een podcast te luisteren, maar wanneer ik het combineer met schilderen (of de was opvouwen) zorgt het er juist voor dat ik extra gefocust te werk ga. Ik luister graag True Crime podcasts zoals Moordzaken, Moordcast en Al sla je me dood. Daarnaast ben ik fan van de podcast van Aaf & Lies lossen het op. Mijn voornemen voor 2024 is om wat vaker Vlaamse podcasts te luisteren, dus mocht je daar nog tips voor hebben (en ja: De Volksjury ken ik al ;-)) deel ze vooral in de comments!

Favoriet etentje

Veranda

Misschien wel mijn favoriete ding om te doen: uit eten gaan. Dit was dan ook de lastigste keuze om te maken, maar als ik echt 1 favoriet restaurant van afgelopen jaar moet noemen dan is dat restaurant Veranda in Antwerpen. Zulke smakelijke kunstwerkjes die je op je bord krijgt, zonder dat er een super stijve bediening of belachelijk hoog prijskaartje aan vasthangt. Niet eentje voor elke maand, maar mocht je iets te vieren hebben, ga dan zeker langs bij Veranda.

Wat zijn jullie favorieten?

Dit waren mijn belangrijkste favorieten van het afgelopen jaar. Ik ben heel benieuwd naar jullie favorieten! Neem gerust mijn lijstje over, of vul aan (met bijvoorbeeld je favoriete boek of favoriete app).

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 7 reacties

 1. Maike

  Wat een leuk lijstje! Ik heb het afgelopen jaar héél veel podcasts geluisterd (love podcasts ❤️), maar mijn favoriet is nog steeds ‘Bob’ van Audiocollectief Schik (2 Belgen, 1 Nederlander). Zo’n ontroerend verhaal, die ga ik in 2024 zeker nog eens luisteren. Fijne jaarwisseling!

 2. Annelies

  De kunst van het verdwijnen is zeker ook een aan te raden podcast. True crime en Antwerpen, dus ongetwijfeld iets voor jou.

 3. Linda

  Ik zie hierboven Audiocollectief Schik al genoemd en raad ook al hun podcasts aan! Mijn favoriet is El Tarangu, maar ook hun nieuwe De Erfenis is prachtig. Ook De Man en de Maan, De Brand in het Landhuis, en De Laatste Dans vond ik tof.

 4. Anne

  Leuk! En een van mijn favorieten is absoluut het Stoov warmtekussen. Ik ben net een kleuter die haar knuffel overal mee naartoe neemt

 5. Lesley

  Ik heb podcasts tijdens de vele lockdown-wandelingen ontdekt en nu kan ik echt niet meer zonder. Vlaamse aanraders: ik vind alles van AudioCollectief SCHIK (een Vlaams-Nederlands collectief met prachtige stemmen) heel goed, ‘Ik ben 1 op 6’, ‘Weg’, ‘De Kroongetuigen’, ‘Björn in the USA’, ‘Snelle geschiedenis’, ‘Topdokters: Patiënt Pedro’, ‘The Legend of Zillion’, ‘The Sorting Hat Revisited’, ‘Tater bij de Wijn’, ‘Lijf’, ‘Ongesteld’, ‘Drie Dagen’, …

  1. Ohh dank voor al je aanraders! Ik krijg vaak Nederlandse podcasts getipt, terwijl ik juist ook meer Vlaamse podcasts wil luisteren dus je tips zijn heel waardevol!

Geef een reactie