Mijn meest gebruikte apps

kleine smartphone

Afgelopen maand kocht ik een nieuwe telefoon. Tijd om weer eens een kijkje in mijn telefoon te geven! Ik schreef door de jaren heen vaker over mijn favoriete apps (de eerste blog hierover dateert uit 2012, zo grappig hoe alles is veranderd), maar de laatste update is alweer een tijdje geleden.

Nog even over die telefoon

Hoezo lijkt het tegenwoordig bijna onmogelijk om nog een kleine smartphone aan te schaffen? Alsof ze elk jaar groter worden. Niet dat een smartphone überhaupt ooit in je broekzak zou passen (thanks, 18e-eeuwse fashion designers die een volle portemonnee in de broekzak ‘een oncharmante toevoeging‘ vonden). Ik ging voor de iPhone 14 pro: beter dan de iPhone 15, maar net weer goedkoper dan de iPhone 15 pro. En vooral niet zo lomp groot als de plus en pro max modellen. Ik ben mega blij met de telefoon en hoop dat hij net als mijn oude telefoon weer minstens 4 jaar mee gaat.

Mijn meest gebruikte apps anno 2023

Ik heb de super obvious (whatsapp, mail en apps die ik voor mijn werk gebruik) even buiten beschouwing gelaten. Deze apps gebruik ik dagelijks:

  • Voor mooie plaatjes: Tezza. Waar ik vroeger minstens 5 verschillende fotobewerkingsapps had, ben ik daar flink in geminderd. Simpelweg omdat de apps steeds beter worden en steeds completer zijn (en ook omdat het wel een gedoe is om meerdere apps te gebruiken).
  • Voor mijn smart home: Google home. Omg, hieraan zie je echt dat ik de dertig ben gepasseerd he? Maar het is zo handig! We hebben een videodeurbel, slimme rookmelders, Google Nest en de Philips Hue verlichting is aangesloten op de Google Home app. Echt heel chill om alles vanaf je telefoon te besturen.
  • Voor mijn mental health: Moodistory. Deze app is een soort dagboekje, waarin je elke dag een kleurtje kan geven (die dan correspondeert met je mentale staat). Bovendien kan je ingeven wat je allemaal hebt gedaan. Handig om patronen te ontdekken!
  • Om zo min mogelijk door de regen te moeten: Buienalarm. De meest precieze én correcte buienradar die er is. Ik ga nooit de deur uit zonder ‘m even te checken, en zeker in 2023 heeft me dat al van heel wat natte broeken gered.
  • Om tweedehands parels te vinden: Google Lens. Met Google Lens achterhaal je heel gemakkelijk waar bepaalde items vandaan komen (wanneer je bv een toffe outfit foto op Pinterest spot) óf geeft hij goede alternatieven. Vervolgens geeft mij dat weer inspiratie voor de juiste zoektermen om in Vinted in te geven. Works like a charm!

En oké, heel eerlijk: TikTok verdient ook duidelijk z’n plek in dit lijstje. Zo verslavend, maar tegelijkertijd ook zo leerzaam en inspirerend.

Wat zijn jouw meest gebruikte apps?

Ik ben heel benieuwd wat jouw meest gebruikte apps zijn. En of jouw telefoon wel in jouw broekzak past.

Dit artikel werd geschreven in samenwerking met Ben.

Leuke blog? Geef 'm een 💚