Dagboekje December: citytrip Londen, kerst & home office make over

Happy New Year!! Hierbij een laatste terugblik, op mijn drukke maar supergezellige decembermaand.

December begon met een citytrip naar Londen! Begin december is het jubileum van mijn vriend, en daarom boekten we een weekendje weg. Ik was nog nooit in Londen (of überhaupt het Verenigd Koninkrijk) geweest. Om de een of andere reden trok Londen me nooit zo. Ik dacht dat de stad te groot, te duur en te grauw & regenachtig zou zijn. Maar dat had ik dus helemaal fout…

Ik vond Londen TE GEK! In nog geen 2 uur reden we met de trein van Brussel naar Londen en stapten we midden in het centrum uit, zo relaxt. En we hadden heel mooi winters, maar zonnig weer! En zeker nu rond de kerstperiode was het echt mega gezellig.

Ontbijten met English Breakfast tea (met een sloot melk erin), kerstinkopen doen, verschillende musea bezoeken (want entree is toch gratis) en eten bij Ottolenghi. Omdat we allebei voor vertrek ziek waren geweest en het erg druk hadden op ons werk, hadden we ons totaal niet voorbereid op de trip. Toch konden we ook last minute nog veel regelen, we zijn zelfs naar een musical op West End geweest. Ik vond Londen ZO leuk, ik ga zeker dit jaar nog eens terug.

December was een drukke maand qua werk. Eigenlijk is het al een half jaar heel erg druk op m’n werk – ik moet soms m’n best doen om een goede balans te vinden tussen m’n werk en sociale leven. Beiden vind ik namelijk erg leuk! M’n vriend heeft ook een drukke baan, dus soms zitten we samen in de avond nog wat uurtjes achter onze laptop. Wat dan eigenlijk wel weer gezellig is.

Daardoor werd er in december iets vaker besteld & afgehaald, gelukkig zitten we as we speak weer in een gezonder ritme thanks to Hello Fresh. En af en toe lui pizza op de bank is natuurlijk ook gewoon heel chill.

Begin december was ik in Utrecht voor een nieuwe reünie van de surftrips die ik organiseer. Inmiddels zijn we al met ruim 45 meiden, en zelfs als ‘slechts de helft’ het red om naar de reünie te komen levert dat al zo’n grote en gezellige groep op. Ik ben hier zo dankbaar voor, dit is ZO leuk! Er worden nog regelmatig uitjes onderling georganiseerd en sommige meiden gaan nu samen opnieuw op surftrip.

Wil je ook bij deze gezellige groep? Er zijn nog 2 laatste plekjes vrij voor de surftrip van april. Meer info lees je hier.

Twee collega’s kwamen op bezoek in Antwerpen. Naast dat er hard gewerkt werd, moesten we natuurlijk ook even de kerstmarkt bezoeken.

Met alle drukte zagen mijn avonden er vaak zo uit: chillen op de bank met Freek. Die is in de winter altijd extra knuffelig.

Halverwege de maand volgde ik een hele leuke ‘winter solstice’ workshop. We startten met een Kundalini yoga-sessie en vervolgens maakten we vision boards voor het nieuwe jaar. Was helemaal nieuw voor mij, maar heel leuk om mee bezig te zijn. Ik wil sowieso komend jaar minstens 1 keer per maand aan selfcare doen. Van een massage tot iets wat meer buiten mijn comfortzone zoals deze workshop: I’m here for it!

2 van mijn favoriete collega’s (in zilver en blauw op de foto) gaan helaas weg. Good for them, maar ik ga ze onwijs missen!

Gelukkig stond er nog een leuk afscheid op de planning, met een uitgebreid etentje en karaokesessie in Amsterdam. En dat op de maandagavond haha.

Eind december was er eeeeeindelijk weer een confidance les van m’n vriendinnetje Karlien. Zo’n leuke manier van bewegen en nieuwe mensen leren kennen. Omdat we nog heel wat bij te kletsen hadden besloten we na de les een theetje te doen – met tiramisu haha.

Eind december vierde ik ook kerst met Eva. Ze kreeg een katten-tarotset van mij, die meteen moest worden uitgeprobeerd.

Uiteraard moest Freek ook een kaartje trekken.

Ik kreeg dit leuke kattenkopje cadeau (waar Freek heel obsessed mee is haha).

Met kerst ging ik een paar dagen offline. Dit is de enige foto die ik heb, van kerst bij mijn schoonouders. Ik vierde kerst met m’n eigen familie en met de familie van m’n vriend. Het waren mega gezellige dagen, en het was heerlijk om m’n telefoon even opzij te leggen.

We kregen o.a. deze mooie waterkoker cadeau!

Eva kwam weer langs, terwijl zij met mijn spullen sieraden maakte haalde ik mijn LEGO kersthuisjes uit elkaar. Ik heb de dagen tussen kerst en oud en nieuw vrij genomen om lekker te luieren, maar écht niets doen kan ik nooit zo goed. Na kerst krijg ik altijd zin om op te ruimen, dus dat deed ik dan ook.

M’n vriend maakt deze lekkere pasta van Ottolenghi. Echt een aanrader!

Ik ruimde o.a. dit kastje op dat in onze woonkamer staat. Dit is de ‘after’ foto, maar het was een beetje een opslagplek voor rommeltjes geworden. Alle rondslingerende dingen propten we in dit kastje haha. Was fijn om het weer netjes te maken!

Ook begon ik aan mijn kantoortje. Op zolder hebben we een kamer met halve verdieping, en daarop zit mijn thuiskantoortje/aterlier voor al m’n knutselspullen. Maar eigenlijk werk ik meestal vanuit de woonkamer, omdat hier o.a. goed licht ontbrak en het een beetje een rommeltje was.

Dus gingen we naar de IKEA voor goede verlichting, bestelde ik een tweede scherm zodat ik hier straks écht goed kan werken en ruimde ik de boel op. Hier was ik al begonnen, dus het is niet helemaal een ‘before’ foto…

Maar toch wel een verschil met de ‘after’! Links moet er nog een prikbord worden opgehangen, maar mogelijk wil ik de muur links eerst nog een leuk kleurtje geven. Het is echt grappig, want in het echt is dit een oppervlak van nog geen 8m2 – en dat met een schuin dak! Toch voelt het super ruim aan en heb ik zelfs zin om hier morgen te gaan werken!

Nog een kleine update over de mysterieuze buurkat: hij komt steeds vaker langs, en chillt dan gewoon in onze tuin. Freek tolereert hem wel, al blaast hij juist naar Freek. Maar vechten doen ze niet. We hebben inmiddels een mandje onder een afdakje gemaakt in de tuin en zetten af en toe eten en drinken neer. Hij is niet gecastreerd, dus hoogstwaarschijnlijk ook niet gechipt.

Vrienden kwamen eten en daarom maakte ik dit borrelplankje, gewoon met dingen van de appie. Hoeft soms niet zo ingewikkeld te zijn ;-) Ook een leuke tip: lintjes met een strik om je wijnglas heen ziet er meteen heel feestelijk uit!

M’n vriend had een heerlijke pasta gemaakt en deze oprol carrotcake als toetje. Was mega lekker!

Op 30 december gingen we langs familie van mijn vriend. Hier in België is het best gebruikelijk om een ‘kaas & wijnavond’ als avondeten te doen. Wat basically gewoon veel verschillende kaasjes, brood en wijn betekent haha – heel lekker.

Op oudjaarsdag deden we nog wat boodschapjes en dronk ik een koffietje met Eva bij nieuwe hotspot bakkerij Funk.

‘s Avonds maakte m’n vriend heerlijke ramen soep, gingen we in bad en keken we een film in onze pyjama. Een heel relaxte jaarwisseling – precies zoals ik ‘m graag heb.

Vandaag maken we nog een klein rondje langs familie om nieuwjaarswensen over te brengen, verder heb ik heel veel zin in dit nieuwe jaar. Afgelopen jaar was een prima jaar voor mij, maar 2024 voelt alsof het echt mijn jaar gaat worden. Ik ben er klaar voor!

Ik wens jullie allemaal een heel gelukkig, gezond en liefdevol 2024. Bedankt dat je er na al die jaren nog altijd bent en m’n blog leest! <3

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 8 reacties

 1. Angélica

  Gelukkig nieuwjaar!
  Wat een lekkere lange blog :D Freek is zo cute met z’n truitje aan :)

 2. Een lekker kantoortje is zo fijn! Proost op 2024. Ik wil/moet/zal ook echt weer eens naar Londen.

 3. Anne

  Die trui bij Freek Kroepoek zou me vermoorden! En heel benieuwd welke musical je uiteindelijk hebt bezocht!

 4. Lesley

  Fijn 2024! (En bedankt om je spelletjeskast op te ruimen en me zo te laten ontdekken dat er een bordspel bestaat van ‘Koehandel’ haha!)

Geef een reactie