Dagboekje januari: goed nieuws & klaarmaken voor vakantie

De eerste dagen van januari stonden vooral in het teken van werk (scroll verder voor leuk nieuws!!) en ons klaar maken voor onze vakantie. Dit keer dus een iets beknopter dagboekje dan normaal.

Twee januari was voor mij een gewone werkdag. Ik had een weekje kerstvakantie genomen, maar vond het eigenlijk wel lekker om die tweede week van de kerstvakantie gewoon te werken. Rustig opstarten in het nieuwe jaar, in mijn opgeruimde thuiskantoortje! Nu ik een tweede scherm heb aangeschaft zit ik hier nog liever!

Die week gingen we bij vrienden eten die een VR-bril hebben. Ik dacht altijd dat dit iets overrated was, maar omg dit was leeeeeeeeeeeuk. We werden gelijk geinfluenced om er ook een te kopen (niet gedaan hoor, al word ik op social media nu wel gespamd met Apple’s nieuwe bril). Het ziet er als toeschouwer best debiel uit, maar dit is echt next level gamen of films kijken!

New year, new me? Ik kocht nieuwe skincare en so far lukt het me aardig om elke ochtend en avond braaf mijn routine te doen.

Het eerste weekend van januari kwam mijn broer met zijn gezin bij ons logeren. We bezochten zo’n illusie-niet-is-wat-het-lijkt huis in Antwerpen en maakten daar deze grappige foto’s. Dit was heel geinig, en een goede activiteit voor alle leeftijden!

En toen de kids op bed lagen speelden wij een potje Ticket To Ride. Love gamenights!

New year, new me betekende ook weer gezonde gerechtjes koken. Deze bulgur met aubergine is van HelloFresh en heb ik nu al meerdere keren gemaakt. Echt een mega lekker gerechtje en lijkt me ook een goeie voor bij de bbq deze zomer.

In januari speelde ik ook makelaartje: een collega van me verhuist naar Antwerpen (zo leuk!!) en vroeg me namens hen 2 appartementen te bezichtigen. Na onze huizenjacht weet ik inmiddels goed waar je op moet letten bij een woning, dus ik vond dit erg leuk om te doen. Inmiddels is een van de appartementen die ik heb bezichtigd daadwerkelijk hun woning voor de komende tijd, en verhuizen ze deze maand nog. Echt heel gezellig!

Mijn nieuwe favoriete snack: papadums, liefst gedipt in hummus. Was alvast een voorproefje voor onze reis naar Sri Lanka waar ook vaak papadums bij de curry worden geserveerd.

Een avond waarop we geen zin hadden om te koken mondde uit in een spontaan etentje bij dit leuke tacotentje dat al op mijn lijstje stond om eens te gaan eten. De taco’s waren mega lekker, aanrader!

Maandag de 15e was mijn laatste werkdag voor vakantie. Een goede dag, want ik had mijn evaluatiegesprek en daarin werd bekend dat ik promotie maakte :) Mooie kers op 2 jaar knallen. Ik vind mijn werk zo leuk, ben blij dat ik eindelijk m’n plek heb gevonden. Degenen die mij al langer volgen weten dat dat eventjes geduurd heeft.. haha.

Extra bijzonder: in de middag kreeg ik een telefoontje van mijn vriend. Hij had die dag zijn laatste gesprek in een sollicitatieronde en was aangenomen! Zo gingen we met supergoed nieuws op vakantie!

‘s Avonds ging ik nog uiteten met oud-collega’s. Het leuke aan mijn werk is dat m’n collega’s echt vriendinnen zijn geworden, zelfs nu ze een nieuwe baan hebben gevonden (boehoe) houden we nog contact).

Dinsdag was wat hectisch. We zouden woensdagochtend om 9:00 richting Sri Lanka vliegen. Maar dinsdag om 11:30 kreeg ik bericht dat onze vlucht was geannuleerd, wegens sneeuwstormen in Zuid-Duitsland (waar we onze overstap hadden). Ehhh. Dat was snel schakelen, gelukkig konden we worden omgeboekt. Maar wel naar een vlucht die diezelfde avond nog vertrok, vanaf Amsterdam i.p.v. Brussel.

Nog nooit zo snel m’n koffer gepakt haha, maar wonder boven wonder waren we niet echt iets vergeten. En zo zaten we die avond al in het vliegtuig. Daar zag ik de film Past Lives, echt een prachtige film (die nu geloof ik nog in de bioscoop draait, aanrader!).

Tijdens onze vakantie heb ik bijna dagelijks updates gedeeld op Instagram, mocht je die gemist hebben dan kun je deze terugkijken in de highlights op mijn profiel. Mijn dagboekje stopt hier, ik zal nog een aparte blog delen met een reisverslag en al onze tips en favorieten van Sri Lanka. Ik kan alvast verklappen dat het een hele bijzondere en echt fantastische reis was!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 10 reacties

 1. Chez Julie

  Proficiat met je promotie! En erg benieuwd naar je reisverslag van Sri Lanka. Wat je op Instagram deelde zag er fantastisch uit :-)

 2. Floor

  Ooohhh wat goed die promotie op je werk, gefeliciteerd!

 3. Irene

  Hoera voor promotie! Ik kijk uit naar je reisverslag, heb met veel plezier op Instagram al wat mee gevolgd :)

 4. Christel

  Gefeliciteerd met je promotie, wat een lekker gevoel om zo op reis te gaan! Zou je willen delen hoe je nieuwe skincare routine je bevalt? Ben naar beide merken heel benieuwd!

Geef een reactie