Zo scoor je de mooiste vintage parels voor je interieur

vintage parels

De makkelijkste manier om een persoonlijk interieur te creëeren, is door unieke vintage items toe te voegen. Of je nou voor design meubels gaat of kringloop pareltjes, vintage is er voor elk budget. Maar hoe vind je die vintage parels? Ik geef je graag wat tips.

Waarom vintage shoppen voor je interieur zoveel leuker is

Tweedehands winkelen is niet alleen fijn voor je portemonnee, er zijn nog heel wat andere redenen waarom vintage shoppen voor je interieur zoveel leuker is:

  • Unieke pareltjes: onderscheid je van je fellow millennials met hun grijze hoekbank of beige interieur en maak je interieur eigen met unieke pareltjes uit de kringwinkel.
  • Vintage schatten: de zoektocht naar bijzondere tweedehands stukken is een avontuur op zich. Met een beetje geluk vind je vintage pareltjes in een stoffie hoekje voor een spotprijsje!
  • Lage impact: er zijn al genoeg spullen in de wereld. Door tweedehands te winkelen voorkom je extra uitstoot met je aankoop!

In dit artikel deel ik mijn favoriete plekken om op zoek te gaan naar vintage schatten voor je interieur.

1. Vanuit je luie stoel: whoppah.com

Whoppah is dé marktplaats voor tweedehands design en kunst. Ben je op zoek naar een uniek pronkstuk voor je interieur, dan moet je bij Whoppah zijn. Van een vintage kast tot een kunstwerk aan de muur, Whoppah heeft alles. Whoppah is vooral fijn voor mensen die houden van overzicht: via de website filter je gemakkelijk op product, merk of budget. En voor wie het aanbod wat overweldigend is, heeft Whoppa al een voorselectie gemaakt in de categorie ‘trendy koopjes’ of ‘curators favourites’. Ook goed om te weten: heb je zelf een design interieur item dat je graag een nieuw leven schenkt? Je kunt je ook aanmelden als verkoper op Whoppah.

2. Een mooi souvenir: vintage markten in het buitenland

Ga je deze zomervakantie op vakantie in het buitenland? Doe dan vooraf wat research naar vintage markten en lokale kringloop winkels. Vind het mooiste Deense design bij een kringloopwinkel op het platteland in Denenmarken, of een prachtig brocante kast op een boerderijmarkt in Frankrijk. Extra leuk: die tweedehands aankoop is meteen een mooie herinnering aan je vakantie. Op Salut magazine vind je tips over hoe je de beste vintage parels scoort in het buitenland.

3. Organiseer een ‘interieurruil’

Inmiddels zijn kledingruilen een bekend concept, maar waarom zou je geen ‘interieurruil’ organiseren? Nodig een groep vrienden en kennissen uit (en vraag gerust of zij ook weer een +1 meenemen) en laat hen interieuraccessoires meenemen waar ze op uitgekeken zijn. Blijven er aan het einde van de middag items over? Breng die dan samen naar de kringloopwinkel.

Wil je het groter aanpakken? Maak er dan een digitale interieurruil van. Maak een whatsappgroep aan waarin iedereen foto’s deelt van de items die ze willen ruilen. Het voordeel aan deze constructie is dat je zo ook grotere items kan ruilen zoals een vintage kast of een tapijt.

Hoe ziet jouw interieur eruit?

Ik ben heel benieuwd naar jullie interieur: staat het vol met vintage parels of lijkt het meer op de showroom van IKEA? In het laatste geval hoop ik je met deze tips een beetje op weg te hebben geholpen naar een unieker, meer eigen interieur!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Whoppah.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 2 reacties

Geef een reactie