Dagboekje april: uit m’n winterslaap

Jahaaa, ik ben weer terug van weggeweest! Februari was een beetje een rommelige maand doordat we halverwege pas terugkwamen van Sri Lanka. En maart… heb ik voor mijn gevoel in bed doorgebracht, ik heb de hele maand last gehad van vage klachten en ben uiteindelijk ook echt een week ziekgemeld geweest. Maar gelukkig voel ik me beter, het zonnetje is weer gaan schijnen dus hierbij een terugblik op april!

Ondanks dat het weer nog niet echt fantastisch was, was het begin van april voor ons wel het startschot om onze tuin zomerklaar te maken. Love ons koertje, in de zomer is het echt onze woonkamer. Door alle regen die de afgelopen maanden is gevallen was het wel een drassige boel geworden, er moest flink schoongemaakt worden. En: we haalden nog een stukje kunstgras (dat door de vorige eigenaren is gelegd) eruit voor nog meer groen.

Dat is mega veel werk (en ook best kostbaar, al die planten), vandaar dat we stukje bij beetje doen.

Begin april hadden we een etentje bij vrienden die net in Antwerpen zijn komen wonen. Vanaf hun dakterras hebben ze dit uitzicht: hallelujah. Zo mooi!

Het eerste weekend van april kwamen Judith en haar vriend bij ons eten en deden we een spelletjesavond. Haar vriend reed ‘s avonds weer naar huis want die had andere plannen in het weekend, maar Judith bleef gezellig logeren.

En terwijl Judith ‘s ochtends een lesje spinnen meepakte, gingen wij naar een kwekerij om daar allemaal plantjes op te halen. Veel voordeliger zo rechtstreeks bij de tuinkwekerij! En ook wel gezellig, we hadden vooraf een online bestelling moeten doen en nu kregen we een soort speurtochtkaart mee om al onze plantjes te verzamelen.

We bezochten ook nog wat autodealers. M’n vriend heeft een nieuwe baan, en krijgt ook een nieuwe auto van zijn werk. Deze mag hij zelf kiezen, dus we zijn verschillende elektrische auto’s gaan vergelijken. Deze van Hyundai is het uiteindelijk niet geworden ;-)

We kwamen perfect getimed tegelijkertijd thuis met Judith, die onderweg bij bakkerij Funk was gestopt en allemaal lekkere dingen had meegenomen. O.a. de crookie die ik nog niet geprobeerd had – mega lekker!

Ik winkelde wat met Judith (al bleef het bij kijken. Ik vind die trend van giletjes nu zooo leuk, maar heb juist een beetje een afkeer van trends omdat iedereen er dan mee loopt haha). Het was de eerste echt warme dag met 23 graden, dus we belandden op het terras bij Pilar. Deze kombucha van Bimster is zó lekker! Ik had al eens gegoogled of je dit ergens kon bestellen, maar ze doen blijkbaar alleen aan B2B leveringen… aanrader om te bestellen dus als je het ergens op de kaart ziet staan.

Judith bleef nóg een nachtje slapen! We ontbeten met z’n drietjes bij Nordica31, een favoriet die Judith nog niet kende. Altijd leuk om dan mensen mee te nemen :)

We struinden door de stad om vervolgens weer op een terrasje te eindigen. Wat heeeerlijk dat het zonnetje eindelijk weer scheen.

En zo was het ook tijd voor het eerste ijsje van het jaar! Hoera!

Een simpele outfitfoto. Ik ben niet zo goed in winteroutfits, de zomer is meer mijn vibe. Helemaal zin om dan weer in m’n kast te duiken en nieuwe combinaties te maken. Wel heel erg blij met deze trenchcoat die ik overhield aan een clothing swap.

Half april was het weer zover: ik hoste weer een surftrip in Marokko, samen met mijn surfbuddy Alizée.

Zon, zee, lekker eten & een gezellige club meiden was precies wat ik nodig had na een maand lang binnen te hebben gezeten en zowat depressief te worden van het niet-sociaal doen (en het gebrek aan zon haha).

Het was ook weer zoooo’n leuke groep (hier een deel op de foto die we in de weerspiegeling van een raam maakte, waarna de bewoner naar buiten kwam gerend om zijn POV met ons te delen haha).

& as usual ging ik niet met lege handen naar huis. Kijk hoe leuk deze bordjes zijn?

Het was weer een mega toffe trip, bekijk zeker het instagram account voor wat recap filmpjes en toffe foto’s. Eigenlijk zou dit de laatste trip zijn (vond ik wel een mooi aantal, 5 trips). Maar het was ZO leuk en ik heb nog zoveel DM’s ontvangen van meiden die mee willen, dat ik aan het kijken ben of ik dit najaar nog een trip kan organiseren. Dat wordt dan wel echt de alllllerlaatste trip ever – houdt het instagram account goed in de gaten als je mee wil!

En na een drukke werkweek vol afspraken zat ik vrijdag in de trein richting Utrecht, om m’n BFF Maura op te zoeken. Zo gezellig om weer in Utrecht te zijn. Blijft toch nog een beetje m’n stadsie. Ik kom er door de surftrips achter dat het grootste gedeelte van mijn lezers mij is gaan volgen toen ik in Utrecht woonde. Blijkbaar wonen velen van jullie ook nog daar (of in de omgeving), zo grappig.

Het was mega gezellig en toen ik iedereen in oranje zag (het was 26 april) kreeg ik toch een beetje fomo toen ik weer de trein naar huis moest pakken. Ik probeerde nog oranjetompoucen te scoren om met m’n vriend te delen, maar helaas waren ze allemaal uitverkocht.

‘Koningsdag’ was voor ons gewoon een chille zaterdag, waarbij we lekker gingen brunchen en wat door de stad wandelden.

M’n koersfiets is even langs de fietsenmaker geweest voor een keuring, heel veel zin om er met dit mooie weer opnieuw mee te gaan fietsen. We kijken of we ‘m zo aan de muur kunnen ophangen, we hebben namelijk niet echt een goede opslagplaats (de afgelopen 2 jaar stond ‘ie in de kelder maar toen keek ik er dus niet meer naar om haha).

‘s Avonds hadden we een echte datenight: we gingen uiteten, naar een Belgische wijnbar (waar we mega lekkere wijntjes dronken!) en daarna naar een comedyshow van een nieuwe, opkomende cabaretier waarvan we pas die ochtend kaartjes hadden gekocht. Heerlijk last minute, maar het was een zeer geslaagde avond. Wil ik vaker doen!!

Zondag was een heerlijk luie zondag, waar ik bezig was aan Salut magazine en m’n vriend aan het gamen was en Freek lekker tussen ons in kwam liggen. Zo lief!

Maandag was het wederom een heeeerlijk zonnige dag. Ik stond al vroeg op het station om de trein naar Amsterdam te pakken.

Daar bestond onze lunchpauze uit een boottochtje door de grachten, zo leuk! Als een echte toerist heb ik overal foto’s van gemaakt haha. Het tochtje was als afscheid van een collega, die helaas bij ons weggaat. Maar inmiddels zijn we vriendinnen en zal ik haar heus nog wel buiten werk om blijven zien, dus kon ik vooral genieten van het boottochtje.

We sloten met een klein clubje af op het terras: de eerste keer buiten eten voor mij dit jaar. Heerlijk!

Hopelijk blijft het zonnetje zo schijnen, de maand mei begon alvast goed. Ik ben volgende maand gewoon weer bij jullie terug met een nieuw dagboekje!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 3 reacties

Geef een reactie