Dagboekje Juni: weekend Parijs, mijn verjaardag, onze eerste bruiloft en weekend Knokke

Juni is altijd mijn favoriete maand van het jaar: hij start met mijn verjaardag (wat natuurlijk sowieso fantastisch is), het is het begin van de zomer en we hebben van die heerlijk lange zomeravonden. Dat het dit jaar allemaal een beetje in het water valt vind ik heel erg jammer, maar gelukkig is er nog genoeg zon en gezelligheid tussen alle regenbuien door. Zeker na het schrijven van dit dagboekje realiseer ik me dat juni eigenlijk een hele leuke maand was vol toffe uitstapjes!

De maand begon met een tripje naar Parijs, om mijn verjaardag te vieren. We gingen zoals altijd met de Eurostar: dé meest relaxte manier van reizen naar Parijs vind ik. Vanuit Antwerpen zijn wij binnen 2 uur in Parijs, geen gedoe met parkeerplek zoeken en je kan lekker veel bagage meenemen. Al hadden wij nu een klein koffertje voor ons samen mee, want we gingen maar een nachtje.

We sliepen in het CitizenM hotel, ik vind dat altijd een fijne keten. Prima kamers voor een prima prijs.

Een van de redenen waarom we naar Parijs gingen, was om de winkel van Polène te bezoeken. Ik kreeg namelijk een tas voor mijn verjaardag van mijn vriend. Zo’n topcadeau!

‘s Avonds aten we bij Deviant, een hippe neo-bistro met heeel goede wijnen. Was echt een toffe plek.

De volgende dag was vooral van bakkertje naar leuk winkeltje naar koffiebar hoppen. We zijn al zo vaak in Parijs geweest dat we gewoon lekker konden slenteren en doen wat we het liefste doen: eten! Al bezochten we in de middag wel het museum Fondation Louis Vuitton, dat bij Bois du Boulogne ligt. We waren hier allebei nog nooit geweest, en alleen het museum zelf was al indrukwekkend om te zien. Het heeft trouwens niks met het merk Louis Vuitton te maken (behalve dat de oprichter van het museum een rijke zakenman is die o.a. het merk LV bezit), het is een museum voor moderne kunst.

En ‘s avonds reden we weer terug met de Eurostar. Als je eerste klas boekt, krijg je er maaltijden en drankjes bij. Dat is wel handig, vooral als je net als wij rond etenstijd in de trein zit. Wij hadden uitgebreid gebruncht in Parijs en deze maaltijd in de trein was bijna te veel. Het is echt goed eten, samengesteld door een sterrenchef en het menu verandert wekelijks. Ik vind eten op de trein ook wel iets bijzonder, we hadden in ieder geval mooi uitzicht op de weilanden en de ondergaande zon.

Maandag was m’n echte verjaardag. Echt de stomste dag van de week om jarig te zijn vind ik, maar zoals altijd pakte ik een vrije dag. Ik heb nog nooit op m’n verjaardag gewerkt. M’n vriend was wel zo lief om samen met mij te ontbijten. Ik ging voor een klein ontbijtje (want traditiegetrouw eet ik ook altijd een aarbeientaartje op mijn verjaardag haha) en ging voor dit gemarineerde eitje bij Cornichon. Dit is zo simpel maar ZO lekker. Heb deze al vaak besteld haha.

Daarna ging ik alleen verder de stad in: ik ging wat leuke winkeltjes af, at m’n aardbeientaartje en kocht een cadeautje voor mezelf. Dat doe ik ook altijd. Soms is het een sieraad, maar dit jaar had ik zin in iets creatiefs en kocht ik mooie kleurpotloden en een schetsboekje om elke dag een tekeningetje in te maken.

‘s Avonds ging ik met m’n vriend en schoonouders uit eten en kreeg ik een droomcadeau: een airfryer!! haha. Ik wilde dat ding al zo lang, maar m’n vriend was er op tegen. Die was bang dat we alleen nog maar frituur zouden eten en dat het ding in de weg zou staan in de keuken. Inmiddels hebben m’n schoonouders ook al een tijdje een airfryer en die zijn fan, dus ik geloof dat zij hem hebben kunnen overhalen ;-)

Ik bedacht me dat ik in m’n hobbykamer ook nog allemaal waterverf had liggen, dus naast potloden ging ik ook met verf aan de slag. Hup, podcast aan en gaan. Vind het heerlijk om zo even niet met schermen bezig te zijn. Overigens doe ik maar wat, ik heb niet de ambitie om een artiest te worden. Ik vind het gewoon leuk om te doen. Hier tekende ik ons tuintje na.

En ook het andere cadeau werd meteen goed in gebruik genomen: broodje veggie bitterballen, mjam!

Die donderdag stapte ik weer in de Eurostar, dit keer richting Amsterdam. Ik nam deel aan een panelgesprek namens mijn werk op de Ethical Agency summit. Ik ben PR manager bij een bureau voor duurzame en sociale bedrijven (ik werk voor mega toffe klanten zoals o.a. Too Good to Go en Ecover), en als bureau zijn we ook heel actief bezig met ons inzetten voor duurzame projecten en veranderingen in de sector. Normaal zouden mijn ‘bazen’, de oprichters van het bureau hier plaats nemen, maar zij moesten aanwezig zijn bij een presentatie. En dus hadden ze mij gevraagd. Natuurlijk zei ik ja, om mezelf daarna te vervloeken haha want fucking eng!! Ik zat daar op het podium met allemaal founders van PR en reclamebureaus, en alles moest ook nog in het Engels. Maar: het ging heel goed en het smaakt zelfs naar meer. Ik ben heel trots dat ik het gedaan heb (en het gaf me goeie input voor dit stuk op Salut magazine).

De volgende dag racete ik weer snel terug naar huis, want het was tijd voor mijn verjaardagsfeestje! Ik ben voor het geluk geboren, want na wat wisselvallige dagen was het op de dag van mijn feestje een prima 20 graden met zon. Belangrijk, want ik geef altijd een tuinfeestje!

Ik heb weer genoten, zo bijzonder dat mensen (soms letterlijk van de andere kant van het land) de tijd nemen om je verjaardag te vieren. Ik heb ook zoveel leuke cadeautjes gehad, waarvan de meest bijzondere toch wel een doos met ‘gethrifte’ kleding was! Vriendin Cleo is op basis van een pinterest board voor mij gaan shoppen, en heel goed geslaagd. O.a. het giletje dat ik op mijn feestje droeg zat in de box (heb ik meteen aan gedaan haha). Als je benieuwd bent naar de rest van de box, ik nam er een TikTok over op.

Vrijdag 9 juni was een bijzondere dag: de Belgen mochten stemmen (ik nog niet, enkel voor de Europese verkiezingen). Maar m’n vriend en ik besloten ook spontaan om naar Walibi België te gaan! We houden allebei van pretparken en we bedachten ons dat het die dag waarschijnlijk minder druk zou zijn vanwege de verkiezingen. In België geldt een opkomstplicht, wat betekent dat elke Belg verplicht is zich te melden bij het stemkantoor. We hadden goed gegokt, want het was inderdaad heel rustig. Tegen een uur of 15:00 hadden we alle attracties gedaan en was ik zelfs een beetje misselijk van een wilde achtbaan haha, dus besloten we naar huis te gaan.

Daar heb ik nog lekker in de tuin gezeten en kwamen vrienden langs om te BBQen – voelde het toch een beetje als zomer.

Vrijdag is mijn vrije dag, en de 14e spendeerde ik die met een vriendin in Mechelen. Dit was mijn outfit, nog steeds zo blij met m’n nieuwe tas!

Mechelen is zo gezellig, en zit vol leuke boetiekjes en concept stores. Het was best frisjes, maar tegen het eind van de middag brak de zon heel even door. Perfect voor een kleine apéro.

De volgende dag was de bruiloft van een bevriend stel. Best spannend, want het was ook onze eerste bruiloft samen. Dit is uiteindelijk mijn outfit geworden, ik ben er heel blij mee. Zijn we niet cute?

En hoe mooi is het bruidspaar?! Ook zij hadden geluk: precies op de belangrijke momenten was het droog. Het feest vond plaats in een mooie grote tent in het koren, dus van de regen hebben we verder niets gemerkt.

We waren voor de hele dag uitgenodigd, dat vond ik zo speciaal! Dus eerst in de kerk, dan de receptie maar ook het diner. Het eten was zooooooo goed, echt mega lekker. En na drie gangen inclusief dessert, was er nog koffie & thee met een buffet van zoete snacks – echt perfect.

Zoals ik al zei: ik heb de regenachtige dagen niet op de foto gezet. Maar die waren er zeker haha, bah bah. Het was op gegeven moment zelfs 13 graden? Gelukkig kwam het zonnetje ook weer piepen en zo belandde ik ook weer op het terras ;-)

Eind juni ging ik weer naar Amsterdam, we deden met ons team mee aan een Padel-toernooi voor het goede doel. Er waren teams van 2, dus ik zat in team ‘supporters’ samen met mijn zwangere collega. Vond ik stiekem niet zo erg ;-)

Omdat het te laat zou worden voor de laatste trein, sliep ik samen met m’n collega die nu ook in Antwerpen woont in het hotel The July Boat & Co in Amsterdam-West. Echt een mega aanrader: super leuk hotel, hele toffe locatie. Fietsverhuur en uitgebreid ontbijt zat bij de overnachting inbegrepen, echt een aanrader als je deze zomer eens een weekendje Amsterdam wil doen.

Kijk wat een leuke club wij zijn!

Ennnn er werd ook gevierd dat ik alweer 2,5 bij Blyde werk. Time flies! Heb het nog steeds heel erg naar m’n zin :)

We sloten het toernooi af met cocktails…

En m’n collega en ik keken nog naar Italië – Spanje in de hotelbar. Ik ben echt groot fan van EK’s & WK’s, ik probeer zoveel mogelijk wedstrijden te kijken en juich vol spanning voor Nederland én België ;-)

De volgende dag bleef ik nog eventjes in Amsterdam, waar ik o.a. deze cute tompouce haarclipjes kocht bij de HEMA. Die avond speelde Nederland tegen Frankrijk en uiteraard gingen deze in mijn haar!

Op zaterdag reden we naar Nijmegen, voor een verlate verjaardags/moederdagslunch met mijn moeder en mijn broers. Vervolgens namen we mijn moeder weer mee terug naar Antwerpen, zodat we zondag samen naar Brussel konden. Ik vind het altijd zo leuk om Nederlandse vrienden en familie mee te nemen naar Brussel. Wij Nederlanders hebben volgens mij allemaal het beeld van Brussel dat het een vieze stinkstad is, maar Brussel kan juist ook zo leuk en charmant zijn. Zeker op zondag! En ja hoor, daar was ie weer: de zon!!

De enige échte week zomer brak aan. Of zo voelde het dan toch. ‘s Ochtends rustig wakker worden met een ijskoffie in ons tuintje.

Koken voor vrienden die komen eten, ook weer gezellig in ons tuintje.

Met vriendin Eva (wederom een ex-collega, even een reminder van de tip uit mijn vorige dagboekje ;-)) ging ik een avondje borrelen. We begonnen bij de relatief nieuwe wijnbar Tango.

En sloten af bij de nog nieuwere Sky Bar, waar we dit fantastische uitzicht hadden.

Vrijdag was weer m’n vrije dag, dus nam ik mezelf mee op date. Ik deed m’n favoriete outfit van het moment aan, met de tas en top die ik voor mijn verjaardag had gekregen.

Ik had voor Salut magazine een artikel geschreven met boekentips voor de zomer. Dat werkte zo aanstekelijk dat ik meteen zelf naar de boekhandel ging.

En daarna claimde ik een plekje op het terras van deze Italiaanse trattoria. Echt een aanrader, hier eet je verse Italiaanse pasta’s en met het zonnetje waande ik me even in Italië. Vakantie in eigen land!

Voor een spoedje voor een klant moest ik toch nog even m’n laptop openen (geen probleem, hoort bij mijn vak). Dus ging ik naar huis, waar ik de rest van de middag lekker op de bank verder las.

Het laatste weekend van juni was ik in Knokke, voor een nieuwe reünie van mijn surftrips! Inmiddels heb ik een groep van 50+ meiden verzameld en bijna de helft daarvan was aanwezig op de reünie. Dit was zo gezellig (en ook zo bijzonder!!). Ik was zelf nog nooit in Knokke geweest en moest heel erg lachen om de clichés die toch wel een beetje waar bleken te zijn, zoals de golfkarretjes waarin mensen rondrijden.

We bleven allemaal overnachten en zijn de volgende dag zelfs de zee in geweest, want jawel: de zon scheen!!

Jup, wederom eigenlijk echt wel een topmaand. En dan heb ik nog niet eens alles gedeeld (zoals de avonden voetbal kijken met vrienden) omdat dit al meer dan 50 foto’s zijn haha. Maar door mijn dagboekjes realiseer ik me altijd weer hoe leuk en veelzijdig mijn leven is, en dat ik daar ook mega dankbaar voor ben! Inmiddels zitten we alweer bijna halverwege de maand juli en ook deze maand is weer zo tof – ik beloof dat het volgende dagboekje gewoon weer op tijd komt ;-)

Bedankt voor het meelezen, tot de volgende!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft één reactie

  1. Wat een heerlijke maand vol leuke dingen! Een blog bijhouden is inderdaad een goede reminder van hoeveel leuks er eigenlijk is, want ik vergeet dat ook vaak totdat ik bijvoorbeeld in mijn dagboek naar mijn kalender kijk :D

Geef een reactie