Dagboekje Mei: 30e verjaardag vriend, vriendinnenweekend & shoppen voor een bruiloft

Jaaaa long overdue maar hier is dan toch nog het dagboekje van mei! Ik zat een beetje in een blogdip, misschien door het weer? Door gebrek aan zon had ik wat minder energie en kwam er dus niet zoveel uit m’n vingers. Ironisch genoeg schrijf ik dit dagboekje nu tijdens een enorme hoosbui haha, maar ik heb de energie teruggevonden. En nu ik dit dagboekje zo samenstel, valt me eigenlijk pas op hoeveel mooie dagen we ook hebben gehad in mei!

Terug naar 1 mei, een feestdag in België en dus een vrije dag voor mij. De dag begon goed, want het zonnetje scheen en het was heerlijk weer! Samen met m’n collega eindigden we die middag op het terras van Amber bottleshop.

Het eerste weekend van mij startte goed met de 505concerten in Antwerpen, een gratis concert met heeeel veel toffe Belgische artiesten. Om samen een vuist te maken vóór menselijkheid en solidariteit, en tegen de steeds meer polariserende maatschappij. Dit was een maand voor de Belgische verkiezingen en op dat moment leek het extreem rechtse Vlaams Belang nog de grote winnaar te worden. Inmiddels weten we dat dát gelukkig niet is gebeurd, al blijft dit thema urgent. Ze zijn namelijk wel weer een heel stuk gegroeid.

Dit kwam ook binnen in mei: een enorme lading wc-rollen. En niet zomaar wc-papier, maar ‘the good roll‘ wc-papier! 100% gerecycled wc-papier gemaakt van bamboe waarmee je niet alleen een steentje bijdraagt aan het milieu, het bedrijf investeert ook in allerlei sociale projecten (zo gaat bijvoorbeeld 50% van de nettowinst naar het bouwen van toiletten in Ghana – dat is huge!).

Het is tegelijkertijd de start van een nieuwe serie die ik op Instagram in het leven heb geroepen: Easy Eco Tips, waarin ik simpele tips deel om je leven te verduurzamen. Dit is er een van, maar inmiddels vind heb ik in een highlight op mijn profiel al heel wat toffe tips verzameld. Ik probeer zo veel mogelijk ook een voordeel voor jullie te regelen in de vorm van een kortingscode of win actie. Zo krijg je bij the good roll bijvoorbeeld 10% korting met mijn code ‘springblog10’ – de moeite waard om te proberen (en handig, het wordt naar je huis verzonden dus dan zit je nooit meer zonder wc-papier).

En dit gebeurde ook: warme avonden waarop de ijscoman door onze straat reed en we op onze sokken naar buiten renden om een ijsje te kopen.

Begin mei werd mijn vriend 30. Hij is niet zo van het vieren, maar zo’n mijlpaal kan je niet zomaar voorbij laten gaan toch? Dus nodigde ik 2 andere stellen uit om samen te gaan bowlen & drankjes te doen op café. M’n vriend was jarig op een feestdag en we vierden het de avond ervoor, waardoor het stiekem nog best laat werd haha. Wel heel gezellig!

Van mij kreeg hij een fancy laptoptas. Sinds kort heeft hij ook een nieuwe baan en hij houdt van praktische cadeaus (en is een heel klein beetje een snob ;-)) dus dit cadeau was perfect. Hij was er heel blij mee!

‘s Avonds namen zijn ouders ons mee uit eten bij Mico & Jon, een Frans-Japans restaurant waarbij Mico de gastvrouw is en Jon in de keuken staat. Mega intiem, er zijn dus ook niet veel tafeltjes. We hebben heerlijk gegeten, echt een aanrader!

Dat weekend kwamen 3 oud-collega’s op bezoek bij mij en m’n collega die dit voorjaar van Amsterdam naar Antwerpen verhuisde. Dit was zoooooooo gezellig. Ik heb de sfeer een beetje proberen vast te leggen in een reel.

En ook hier eindigden we weer in het zonnetje op het terras bij Bar Paniek. Dus die zon was er echt wel!

Mijn nieuwe ‘hobby’: ik heb me aangemeld als straatvrijwilliger. Dat houdt in dat ik af en toe wat straatvuil opruim. Ik zocht namelijk nog een reden om af en toe een blokje om te maken (ik werk grotendeels vanuit huis en dit komt er gewoon te weinig van) én ik erger me altijd aan het zwerfvuil op straat. Nu zet ik een podcast op en pak ik m’n vuilniszak & grijper en vul ik zo een zak. Geeft ook wel voldoening, kan het iedereen aanraden!

Het mooie weer zorgde er ook voor dat ik m’n koersfiets naar de fietsenmaker bracht voor een check-up en een nieuwe fietshelm kocht (de vorige was beschimmeld doordat ie 2 jaar in de kelder lag.. oeps). Uiteindelijk heb ik pas 1 keer gefietst… maar in my defence: mijn vriend moet zijn fiets laten repareren en ik fiets niet graag alleen. Als het goed is gaat hij z’n fiets nu écht binnen brengen en dan duim ik voor mooi weer.

Ik kocht dit mandje voor Freek en hij was er zooooooo blij mee. Normaal kijkt hij nooit op of om naar de dingen die we voor hem kopen. Zo lief.

Er werd ook een hele dag uitvoerig naar een jurk voor een bruiloft gezocht. Ik had al tweedehands, bij kledingbibliotheken of bij vrienden in de kast gekeken maar ik kon gewoon niks vinden. Dit jurkje werd het niet haha, maar ik voelde me wel een of andere celebrity onderweg naar een rodeloperevent – was leuk om eens te passen. Ik ging uiteindelijk voor een jurk die ik ook vaker kan dragen als zomerjurk – je ziet ‘m in het volgende dagboekje!

En op de zondag kwam een vriendin sieraden maken. Was alweer een tijd geleden (zoals met al mijn hobby’s, dat gaat in fases :p). Ik was wel heel blij met mijn creaties!

Ik sloot de maand mei af met een etentje met een oud-collega (pro-tip voor als je naar een nieuwe omgeving verhuist: wissel vaak van baan, zo leer je heel wat leuke mensen kennen ;-)).

Ja, als ik zo terug kijk was mei eigenlijk best een leuke maand? Met toch best wat mooi weer? Al heb ik natuurlijk geen foto’s gemaakt van alle stortbuien haha. Ik heb m’n dagboekjes in ieder geval toch wel een beetje gemist, dus ik ga meteen door met die van juni – kun je die direct hierna lezen ;-)

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 6 reacties

  1. Anne

    Zo leuk, je sieraden zelf maken. Waar heb je dat geleerd?

  2. Wat leuk om weer een dagboekje te lezen, ik heb ze gemist! Ik had ook lange tijd een blogdipje, maar sinds de lente is mijn plezier in bloggen ook weer helemaal terug. Fijn om te zien dat er toch nog best wat zon was, en natuurlijk veel gezellige momenten. Ik ga meteen door met je juni dagboekje :D

  3. Irene

    Fijn dat je weer nieuwe energie hebt voor het bloggen! Zo’n dagboekjes zijn ideaal om terug te blikken op de leuke dingen :)

  4. Eline

    Dat ziet eruit als een volle maar leuke maand:) Die blauwe jurk stond je goed! En verkoop je je sieraden ergens?

Geef een reactie