Ik (Marlous van den Hoogen) ben de eigenaar van lastdaysofspring.com. Door gebruik te maken van deze website (ook als een niet-geregistreerde gebruiker) ga je akkoord met de voorwaarden en de privacy policy. Alle inhoud op deze blog is alleen voor informatieve doeleinden. Ik geef geen garantie met betrekking tot de juistheid of volledigheid van enige informatie op deze website of gevonden door het volgen van een link op deze website. Ik ben niet aansprakelijk voor eventuele fouten of
weglatingen in deze informatie, noch voor de beschikbaarheid van deze informatie. Iets wat ooit begon als hobby, is inmiddels mijn eigen bedrijf. Naast mijn freelance werk als digitale media en communicatiespecialist, werk ik inmiddels ook als content creator en verdien ik zo nu en dan wat bij met mijn blog.

#SPON?

Er is nogal wat onduidelijkheid in blogland, want wanneer is een artikel nou gesponsord? Wanneer je producten hebt toegestuurd gekregen, of wanneer er is betaald voor een artikel? Volgens Van Dale houdt sponsoren ‘geld beschikbaar stellen voor sport, een onderzoek enz. – veelal met reclamedoeleinden‘ in. Maar als je even verder googelt vind je ook definities waarin zowel geld als als producten beschikbaar stellen onder sponsoring valt. Niet helemaal duidelijk dus. Daarom probeer ik de term #spon te vermijden, en het zo helder mogelijk weer te geven in de volgende kopjes:

In samenwerking met

Wanneer ik word betaald voor een artikel, een zogehetenadvertorial, zal er onder aan het bericht ten alle tijden ‘Dit artikel is geschreven in samenwerking met bedrijf XX’ staan. Mijn blog is mijn eigen bedrijf, waar ik dus ook een beetje mijn brood mee
probeer te verdienen.

Bij betaalde artikelen heeft de opdrachtgever vaak wat eisen: zo wordt er meestal een link toegevoegd aan het artikel en heeft het artikel een bepaalde deadline. Wel bepaal ik altijd zélf wat ik schrijf: ik ben altijd eerlijk en transparant, bedrijven waar ik niet achter sta zou ik niet eens een samenwerking mee aangaan.

Reviews van gekregen producten

Een van deperks van het blogger zijn, zijn de gratis producten die je krijgt opgestuurd. Soms op aanvraag, maar veel producten komen vanuit persbureaus waardoor ik de helft van de tijd ook niet weet wat ik kan verwachten. De reviews van deze producten zijn dan ook niet betaald. Ik schrijf hierover omdat ik zelf enthousiast ben over het product.

Hetzelfde geldt voor een persreis of een gratis overnachting: wanneer iets voor mij gefaciliteerd is zal ik dat altijd vermelden. Mijn mening wordt hier niet door beïnvloed: ik ben altijd eerlijk op mijn blog. Ik hoop dat jullie me inmiddels ook zo kennen ;-).
Waarom ik over de meeste dingen dan toch positief ben? Mijn blog is mijn happy place, wanneer iets tegenvalt schrijf ik er liever niet over. Als je kan kiezen tussen een blogpost met aanraders of afraders, wat lees je dan liever? Maar vraag me gerust naar mijn afraders hoor, dan deel ik die met je ;-).

Voor de duidelijkheid zal ik vanaf nu naast het duidelijk in de tekst vermelden óók onder de artikelen plaatsen, zodat er geen misverstanden over kunnen ontstaan.

Affiliate links

Wanneer ik over een product schrijf, plaats ik er vaak een linkje naar een webshop bij zodat je makkelijk kan doorklikken. In sommige gevallen zijn dit affiliate links. Wanneer jij via deze link een aankoop doet, krijg ik een klein percentage (1% tot 8%)
van jouw aankoop. Jij merkt er niks van – het product wordt er niet duurder van. Voor mij is het een leuk extra zakcentje! Ik link alleen naar webshops waar ik zelf fijne ervaringen mee heb, en die ik ook aan vrienden zou aanraden.

Overnemen van inhoud (auteursrecht)

Wil je een foto van mijn blog op jouw website zetten, omdat je bijvoorbeeld wil doorlinken naar een artikel? Zorg dan dat mijn (blog)naam er zichtbaar bij staat, inclusief link naar mijn blog. Ben je printmedia of wil je meer dan 1 foto gebruiken, neem dan eerst even contact op voor toestemming. Het kopiëren van de tekst (ook al geef je credits) is verboden. Het design & layout is eigendom van Last Days of Spring.

Bij inbreuk van mijn auteursrecht wordt altijd een schadeclaim verzonden.

Comments

Ik behoud mij het recht om comments zonder berichtgeving te bewerken of te verwijderen, omwille van;
– het bevatten van spam
– het beledigen van mij of anderen
– het schenden van privacy